Magamról

szpSzkotniczky Péter vagyok, zenetanár, zeneterapeuta és családterapeuta.
Tubatanár és kamaraművész diplomám 2006-ban a Pécsi Tudományegyetemen, Zeneterapeuta diplomám szintén a Pécsi Tudományegyetemen szereztem meg.

Már zenetanárként is fő célul azt tűztem ki, hogy minél több embernek megmutassam a zene, a zenetanulás, a zenehallgatás fontosságát, pozitív hatását testünkre-lelkünkre, életünkre, ezáltal környezetünkre, családunkra, barátainkra és ismerőseinkre. Azóta is vallom, hogy zenélni, ezáltal örömet okozni saját magunknak és másoknak igazi öröm forrása lehet.

Zeneterapeutaként a zenének az igazán gyógyító, segítő, életet szebbé tevő hatását szeretném megmutatni. Egy olyan oldal létrehozása volt vágyam, ahol jól érzik magukat az emberek, ahová örömmel térnek vissza, hogy ebből a rohanó világból kicsit kiszakadva saját magukkal tudjanak foglalkozni, legyen ez a “kiszakadás” akár csak 15 perc…

Hogy hogyan? Erről lejjebb, “Az oldalról” pont alatt olvashat.

A zeneterápia lényegéről, történetéről a “Zeneterápia” menüpont alatt talál információkat.

Az oldalról

Ennek az oldalnak létrehozásával egyik célom az, hogy a zeneterápia, mint gyógyító eljárás széles körben ismertté váljon és elérje azt a népszerűséget, amelyet megérdemel.
Szeretném, ha az internet nyújtotta lehetőségeket kiaknázva, bárki kényelmes, megszokott környezetben kipróbálhassa a zeneterápia egyik módját, a receptív zeneterápiát, és eközben kialakuljon egy közösség, ahol mintegy “virtuális csoportként” működve mindenki megoszthatja élményeit, érzéseit, gondolatait, aktuális problémáit, felteheti kérdéseit és válaszokat kaphat.

A világ felgyorsult körülöttünk, egyre gyakoribb, hogy mindenre – köztük sajnos ismerőseinkre, barátainkra, vagy akár saját magunkra – egyre kevesebb idő jut, ha lépést kívánunk tartani vele. Ezen csak tudatosan lehet változtatni. Szerintem mindenki megérdemel legalább napi negyed órát (és ez a minimum), hogy csak saját magával, érzéseivel, gondolataival foglalkozzon, vagy kényelmesen hátradőlve kikapcsolódjon.

Elég régóta úgy gondolom – és a kirobbant gazdasági válság csak megerősített ebben -, hogy a világban észlelhető, egyre inkább teret nyerő gondolkodásmódon változtatni kell. Egyre erősebb az a hit, amely szerint “az vagy, amit felhalmozol magad körül”, egyre többen gondolkodnak úgy, hogy ők azok, és annyit is érnek, amennyi tárggyal, legyen szó luxus- vagy teljesen hétköznapi tárgyról, körbe tudják magukat venni. Ebből következik, hogy ha nem sikerül elérni az “elvárt” életszínvonalat, boldogtalanságot, elkeseredettséget, kisebbségi érzést élnek meg. Pláne mekkora törés, ha a már megszerzett dolgok egyik pillanatról a másikra eltűnnek.
Ez az anyagi javakat hajszoló életmód is hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen mind kevesebb időt töltenek saját magukkal, érzéseik, gondolataik megismerésével.

Ha esetleg ez Önnel is így van, és ezen változtatna, vagy problémái vannak, vagy jobban meg szeretné ismerni Önmagát, vagy csupán szeretné jól, esetleg jobban érezni magát, itt mindezt megvalósíthatja. Csak el kell kezdeni.

Ezen az oldalon minden hétköznap új zenét talál, a teendő csupán annyi, hogy biztosítson magának olyan körülményt, ahol nem zavarják meg külső események, ahol nyugodtan el tud lazulni és hagyja, hogy a zene megmozgassa belső világát.

És most próbálja ki, hogyan hat Önre a mai zene!

A sok olvasnivaló végére egy nagyon kedves videó, mely megmutatja, a zene miket képes kihozni a hallgatókból.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.