Önismereti csoport

csoport

Kis létszámú (5-6 fős) önismereti csoportok
indulnak májustól!

Helyszín: 1074 Budapest, Hársfa utca
Idő: Heti vagy kétheti 2 óra (csoportmegegyezéstől függően)
Ára: 3500 forint/alkalom

Jelentkezni lehet
e-mailen: info@zeneterapeuta.hu,
vagy a 06 20 334-4552 telefonszámon

Elég régóta úgy gondolom – és a kirobbant gazdasági válság csak megerősített ebben –, hogy a világban észlelhető, egyre inkább teret nyerő gondolkodásmódon változtatni kellene. Egyre erősebb az a hit, amely szerint „az vagy, amit felhalmozol magad körül”, egyre többen gondolkodnak úgy, hogy ők azok, és annyit is érnek, amennyi tárggyal, legyen szó luxus- vagy teljesen hétköznapi tárgyról, körbe tudják magukat venni. Ebből következik, hogy ha nem sikerül elérni az „elvárt” életszínvonalat, boldogtalanságot, elkeseredettséget, kisebbségi érzést élnek meg. Pláne mekkora törés, ha a már megszerzett dolgok egyik pillanatról a másikra eltűnnek.
Ebben az anyagi javakat hajszoló életmódban mind kevesebb időt töltenek saját magukkal, érzéseik, gondolataik megismerésével. Önismeretszerzéssel és annak fejlesztésével megváltoztatható az értékrend, átalakulhat a gondolkodás, a fontossági sorrend. Elérhető, hogy nem a külső körülmények és véleményektől függünk, hanem saját, belső értékrendszerünktől.

Az önismereti munka sokszor nehéz és fájdalmas. Nem könnyű szembenézni önmagunkkal és a változás útjára lépni. Ennek ellenére megéri, mert amit ad, attól szebb és boldogabb lesz életünk.
Ahogy Márai Sándor írja a Füveskönyvben: „Az igazi élmény az ember számára tehát elsőrendűen ennyi: önmagának megismerése. A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos, önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás. Rómában vagy az Északi-sarkon járni nem olyan érdekes, mint megtudni valami valóságosat jellemünkről, tehát hajlamaink igazi természetéről, a világhoz, a jóhoz és rosszhoz, az emberekhez, a szenvedélyekhez való viszonyunkról. Mikor értelmem eléggé megérett erre, már csak ezt az élményt kerestem az életben.”

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.